Login

Share

Back to blog

(r)Evolucija MSP sektora kroz prizmu ljudskog kapitala

U sredu, 25. maja u hotelu Mona Plaza smo organizovali forum pod nazivom (r)Evolucija MSP sektora kroz prizmu ljudskog kapitala u saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom i Nemačko-srpskom privrednom komorom, uz podršku Confindustria Srbije i Inicijative „Digitalna Srbija“.

U sredu, 25. maja u hotelu Mona Plaza smo organizovali forum pod nazivom (r)Evolucija MSP sektora kroz prizmu ljudskog kapitala u saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom i Nemačko-srpskom privrednom komorom, uz podršku Confindustria Srbije i Inicijative „Digitalna Srbija“.


 


Svesni izazova sa kojima se mala i srednja preduzeća susreću svakodnevno, a posebno u domenu ljudskog kapitala, došli smo na ideju da se kroz ekspertizu i iskustva dođe do saznanja koja će omogućiti lakše upravljanje ljudskim kapitalom u poslovnim sistemima u razvoju.


 


Forum je ispred kompanije Manpower dobrom energijom otvorio kolega Damir Nađ, direktor prodaje koji je ujedno i moderirao ovaj događaj.


 


Na temu ključnih šansi i rizika pri prelasku iz malog u srednje pravno lice govorio je gospodin Nebojša Matić, vlasnik i CEO kompanije MikroElektronika.


 


O trendovima domaćih investicija i podršci MSP sektoru ispred Razvojne agencije Srbije govorio je Radoš Gazdić, v.d. direktora.


 


Na panelu koji je usledio, na temu Praktični primeri, šanse i potencijali MSP sektora i konkurentnost lokalnih poslodavaca,  iz svog bogatog iskustva govorili su:


 



  • Miloš Perović, COO, Termovent

  • Marija Pantelić, direktorka održivosti, Bosis

  • Vladan Buha, Director of People Operations, HTEC Group


 


Sa Milošem Perovićem smo razgovarali o tome kada je trenutak razvoja firme u kome je vlasnik spreman da podeli vlasničku i upravljačku strukturu, kao i o tome koji su stavovi po pitanju zapošljavanja kandidata sa iskustvom i karijernog razvoja radnika.


 


Od Marije Pantelić smo saznali koji su to alati za lokalne kompanije da budu konkurentan poslodavac globalnim kompanijama, kada sektor ljudskih resursa u okvirima MSP sektora spreman za razvoj ka komponenti, popularno nazvanoj P&C i šta zapravo predstavlja održivo poslovanje.


 


Vladan Buha nam je otkrio na koji način globalne kompanije mogu da pruže podršku razvoju lokalnih MSP kompanija, razgovarali smo o razlozima manje fluktuacije koji bi potencijalno iskustveno značili MSP sektoru, kao i o izvorima finansiranja za nove investicije.


 


Nikolina Janković, Regional Assessment and Project Manager, Assert International nam je predstavila case study HR 360° sa idejom da HR rešenja treba da budu usmerena na optimizaciju svake faze životnog ciklusa zaposlenog. Uspešnom transformacijom organizacione kulture kompanije ostvaruju porast profita, rast broja velikih projekata i broja zaposlenih, a alat koji se u tom procesu koristi je Harrison Assessments.


 


Zahvaljujemo govornicima i učesnicima na sjajnoj energiji i produktivnoj diskusiji. Vidimo se naredne godine u još većem broju!


 

19.03.2024

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024. godine.

07.03.2024

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR projekte koji su imali širok uticaj na zaposlene, kompanije i lokalnu zajednicu.

27.11.2023

4 STUBA BIZNISA - „Prevlast taktike nad strategijom“

Tradicionalno i ove godine, u hotelu Hilton, održan je panel 4 STUBA BIZNISA: „Prevlast taktike nad strategijom“ u zajdničkoj organizaciji Procredit banke, CBS International, IB Interbilanz i Manpower Srbija.