Login

Share

Back to blog

4 STUBA BIZNISA - „Prevlast taktike nad strategijom“

Tradicionalno i ove godine, u hotelu Hilton, održan je panel 4 STUBA BIZNISA: „Prevlast taktike nad strategijom“ u zajdničkoj organizaciji Procredit banke, CBS International, IB Interbilanz i Manpower Srbija.

Odabir teme ovogodišnjeg panela je delom i uzrokovana intenzivnim globalnim turbulencijama u poslednjih nekoliko godina. Kroz perspektive i iskustva stručnjaka iz oblasti koje podržavaju razvoj biznisa i imaju veliki uticaj na kvalitet poslovanja svih kompanija razgovarali smo o pitanjima upravljanja ljudskim kapitalom, nekretninama, finansijama i investicijama.


Na panelu „Prevlast taktike nad strategijom“, gosti su imali veliko zadovoljstvo da slušaju i razgovaraju sa uglednim stručnjacima: Igorom Anićem, predsednikom Izvršnog odbora Procredit banke, Goranom Živkovićem, generalnim direktorom kompanije CBS International, Filipom Boršikom, generalnim direktorom  IB Interbilanz i Ivanom Jevtić, rukovodiocem P&C departmana Manpower kompanije.


Naši uvaženi panelisti su razgovarali o poslovnim rizicima današnjice, ali i šansama, rastu kamatnih stopa i ceni rada, reprometarijala i kako to utiče na investicije u Srbiji. Vrlo su interesantna pitanja bila koja se dotiču strategije i taktike i kako sve to utiče na strateško planiranje poslovanja i investicije u jednoj kompaniji. Dotakli smo se i pitanja odnosa realnog i bankarskog sektora, najboljih opcija za investiranje viška kapitala s obzirom na vrlo turbulentna vremena kada je nezahvalno dugoročno praviti planove.


Neizostavne teme jučerašnjeg panela, a koje uvek interesuju poslovne ljude su bile i retencija radne snage, implementacija ESG strategije, tema o kojoj se ove godine sve više razgovara, zelena gradnja i zelena transformacija koje su budućnost kao i nefinansijsko izveštavanje, pitanja iz oblasti Zakona o računovodstvu.


Nakon uspešne diskusije, u neformalnoj atmosferi gosti su nastavili razgovor sa uvaženim panelistima i predstavnicima kompanija ovog, nadasve, zanimljivog poslovnog okupljanja.

19.03.2024

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024. godine.

07.03.2024

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR projekte koji su imali širok uticaj na zaposlene, kompanije i lokalnu zajednicu.

01.07.2023

360° HR rešenja

Zakažite sastanak već danas! Pišite nam na sales@manpowergroup.rs