Login

Share

Back to blog

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR projekte koji su imali širok uticaj na zaposlene, kompanije i lokalnu zajednicu.

Intenzivne turbulencije u poslednjih nekoliko godina promenile su prizmu posmatranja biznisa i HR. Višeznačnost reči likvidnost u ovim okolnostima mogla bi biti dobra metafora posmatranja poslovne realnosti sa kojom se suočavaju donosioci odluka.


 


Sve je veći fokus kompanija na likvidnost, kao kratkoročnu finansijsku ravnotežu. U 2023. godini promenljive kamatne stope, rast zarada, geopolitički rizici, fluktuacija, izražene generacijske razlike, na nekoliko frontova ukazuju da je pandemija bila dobar pripremni trening za tržišnu utakmicu.


 


Paralelno sa finansijskom likvidnošću, reč likvidnost, u kontekstu agilnog, fluidnog doživljava svoj uspon sa aspekta upravljanja ljudskim kapitalom i poslovnim procesima..  Ovde nam paralela tekuće vode i „likvidnog“ upravljanja može biti vrlo inspirativna.


 


Naime, ukoliko se posmatra tok vode, može se utvrditi da voda uvek pronalazi način da nađe svoj put, minimalno gubi energiju na prepreke, ona prepreke uspešno prevazilazi.


 


Takođe, doba u kome živimo obeleženo je brzim otkrićima i naglim promenama koje se suprotstavljaju normama bilo kog prethodnog doba. Ono što ovaj trenutak čini zaista izuzetnim jeste brzina kojom se ove promene odvijaju, brzina predstavljena neuhvatljivom eksponencijalnom krivom.


 


Ljudski um usvaja informacije i znanje linearno i nije lako ispratiti eksponencijalnu krivu napretka tehnologije. Ovaj paradoks između eksponencijalnog rasta tehnologije i linearnog načina razmišljanja i usvajanja informacija postavlja pozornicu za kompleksnu igru između inovacija i ljudske prilagodljivosti, a to je izazov liderstva s kojim se danas suočavamo. Ova pozornica nije samo „likvidna”, ona je i „klizava”.


 


Na radnom doručku u organizaciji Manpower kompanije okupili smo eksperte iz oblasti HR-a i sve koji su motivisani da na kreativan i smislen način unaprede HR u svojoj kompaniji. Razgovarali smo o agilnosti, likvidnom liderstvu, nefinansijskim merilima uspeha kompanije i “generation” menadžmentu sa Ivom Terzić, Head of HR Business Partnership Department iz OTP banke i Srđanom Dinulovićem, direktorom Assert International.


 


U susret narednom ciklusu #HumanDrivenReshape projekta, svoje pobedničke projekte predstavili su Krstinja Šćepanović, HR direktor OTP banke i Stefan Tabački, specijalista nabavke ispred Atlantic grupe koji su nam pokazali važnost prepoznavanja potreba zaposlenih i sistema što dalje dovodi do kreiranja smislenih, zanimljivih i veoma korisnih projekata za zaposlene, kompaniju i lokalnu zajednicu.


 


Događaj je moderirao Aleksandar Plavšin, Head of Marketing&Communication ispred Manpower kompanije. Podršku pri realizaciji pružio nam je Slovenački poslovni klub.


 


U energičnoj i inspirativnoj atmosferi nastavili smo druženje i razgovore o HR temama.


 


Radujemo se narednom HR okupljanju!

19.03.2024

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024. godine.

27.11.2023

4 STUBA BIZNISA - „Prevlast taktike nad strategijom“

Tradicionalno i ove godine, u hotelu Hilton, održan je panel 4 STUBA BIZNISA: „Prevlast taktike nad strategijom“ u zajdničkoj organizaciji Procredit banke, CBS International, IB Interbilanz i Manpower Srbija.

01.07.2023

360° HR rešenja

Zakažite sastanak već danas! Pišite nam na sales@manpowergroup.rs