Login

Share

Back to blog

Učestvovanje kompanije Manpower na ovogodišnjem Danu devojčica

Kompanija Manpower je u četvrtak, 22. aprila, učestvovala na ovogodišnjem Danu devojčica u IKT sektoru – organizovanom od strane Udruženja poslovnih žena Srbije, u okviru aktivnosti virtuelnih poseta kompanijama.

Kompanija Manpower je u četvrtak, 22. aprila, učestvovala na ovogodišnjem Danu devojčica u IKT sektoru – organizovanom od strane Udruženja poslovnih žena Srbije, u okviru aktivnosti virtuelnih poseta kompanijama.


 


U nedelji obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u IKT-u, od 19. do 22. aprila, preko virtuelnih platformi organizovane su onlajn grupne posete devojčica kompanijama. Cilj obeležavanja ovog Dana je ohrabrivanje devojčica da se prilikom odabira budućih profesija vode svojim ličnim interesovanjima i talentima. Kroz dugogodišnju organizaciju realnih susreta prepoznaje se motivacija devojčica da razmišljaju o preduzetništvu kao karijernom putu. Bilo nam je zadovoljstvo da kroz razgovor sa našim menadžerkama pružimo devojčicama uvid u karijerne opcije i puteve, kao i da predstavimo širinu i mogućnosti njihovog budućeg profesionalnog usmerenja!


 


Veliku zahvalnost dugujemo koleginicama Ani Santovac, Tijani Polak, Aleksandri Zvonarić što su svojim učešćem doprinele ovoj značajnoj temi, a takođe i Mirjani Lazić i Mariji Škrbić Dražić na kreiranju i koordinaciji! Pozivamo vas da pogledate ceo snimak:


 



 


Međunarodni Dan devojčica u IKT-u ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu. Udruženje poslovnih žena Srbije, kao začetnik u Srbiji,  ovaj Dan obeležava jedanaestu godinu zaredom. U prethodnih deset godina kroz projekat je prošlo više od 8000 devojčica u Srbiji. Cilj je da što više devojčica iz osnovnih škola širom Srbije upozna ugledne i uspešne žene koje su dobri uzori i koje će ih dodatno inspirisati da razmišljaju kako o IT zanimanjima, tako i o preduzetništvu kao karijernoj opciji. Po podacima sa sajta Međunarodne unije za telekomunikacije UN (ITU), Srbija je među vodećim zemljama Evrope u obeležavanju Dana devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama.

19.03.2024

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024. godine.

07.03.2024

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR projekte koji su imali širok uticaj na zaposlene, kompanije i lokalnu zajednicu.

27.11.2023

4 STUBA BIZNISA - „Prevlast taktike nad strategijom“

Tradicionalno i ove godine, u hotelu Hilton, održan je panel 4 STUBA BIZNISA: „Prevlast taktike nad strategijom“ u zajdničkoj organizaciji Procredit banke, CBS International, IB Interbilanz i Manpower Srbija.