Uloguj se

Deli

Nazad na blog

Šta nam donosi nacrt Zakona o agencijskom zapošljavanju?

Kompanija Manpower je 24. oktobra u hotelu Falkenstainer organizovala radni doručak za medije na kom je ukazano šta nam donosi nacrt Zakona o agencijskom zapošljavanju, koje su trendovi u oblasti ljudskih resursa, ali i koje su ključne aktivnosti kompanije Manpower u 2019. godini.

Predstavnici kompanije Manpower, koja pruža sveobuhvatna rešenja iz oblasti ljudskih resursa, su informisali novinare o ključnim aktivnostima koje je kompanija Manpower uspešno realizovala tokom 2019. godine, naglasivši da je Manpower jedina kompanija u ovoj oblasti proglašena od strane Ethisphere Instituta za najetičniju kompaniju na svetu.



Izrazito nam je zadovoljstvo što možemo da podelimo sa Vama brojne novine u kompaniji Manpower. Rast na domaćem tržištu, realizacija društveno odgovornih projekata i novi poslovni prostor, su samo neke od važnih aktivnosti u proteklom periodu. Organizacijom edukativih događaja za naše partnere i širu javnost promovišemo dobru praksu i novine u sektoru ljudskih resursa. Naredne aktivnosti kompanije Manpower će biti usmerene na podršku partnerima u iznalaženju optimalnih rešenja u domenu ljudskih resursa i podršku društveno odgovornih projekata. Organizacijom panela povodom nacrta Zakona o agencijskom zapošljavanju 4. novembra i konferencije na temu „Happiness at work“ 27. novembra, našim partnerima želimo da ukažemo na novine i trendove u oblasti HR-a koje su od velikog uticaja na poslovne procese“, rekao je Marko Miljković, marketing menadžer kompanije Manpower.



"Zakon o agencijskom zapošljavanju donosi nove institute koji će se reflektovati na poslovno okruženje i ukazuje na potrebu za prilagođavanjem na tržištu rada, kako agencija tako i poslodavaca korisnika. Uređenje ove važne oblasti, koja do sada kod nas nije imala utemeljenje u zakonskoj regulativi, donosi jednak tretman, jednaku zaradu za ustupljene zaposlene u odnosu na zaposlene koji imaju ugovore direktno sa korisnikom usluga. Takođe,  Zakon definiše i kvote koje se odnose na broj ustupljenih zaposlenih putem agencija kod poslodavaca korisnika, kao i vezivanje radnog staža ustupljenih zaposlenih za poslodavca korisnika, a ne za agenciju ", rekao je Srđan Botorić,  rukovodilac pravnih poslova u Manpower.



Prijave za panel o nacrtu Zakona o agencijskom zapošljavanju koji se održava 4. novembra u hotelu Falkenstainter od 10 do 12h možete izvršiti OVDE.

19.03.2024

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024. godine.

07.03.2024

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR projekte koji su imali širok uticaj na zaposlene, kompanije i lokalnu zajednicu.

27.11.2023

4 STUBA BIZNISA - „Prevlast taktike nad strategijom“

Tradicionalno i ove godine, u hotelu Hilton, održan je panel 4 STUBA BIZNISA: „Prevlast taktike nad strategijom“ u zajdničkoj organizaciji Procredit banke, CBS International, IB Interbilanz i Manpower Srbija.