Uloguj se

Deli

Nazad na blog

(r)Evolucija MSP sektora kroz prizmu ljudskog kapitala

U sredu, 25. maja u hotelu Mona Plaza smo organizovali forum pod nazivom (r)Evolucija MSP sektora kroz prizmu ljudskog kapitala u saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom i Nemačko-srpskom privrednom komorom, uz podršku Confindustria Srbije i Inicijative „Digitalna Srbija“.

U sredu, 25. maja u hotelu Mona Plaza smo organizovali forum pod nazivom (r)Evolucija MSP sektora kroz prizmu ljudskog kapitala u saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom i Nemačko-srpskom privrednom komorom, uz podršku Confindustria Srbije i Inicijative „Digitalna Srbija“.


 


Svesni izazova sa kojima se mala i srednja preduzeća susreću svakodnevno, a posebno u domenu ljudskog kapitala, došli smo na ideju da se kroz ekspertizu i iskustva dođe do saznanja koja će omogućiti lakše upravljanje ljudskim kapitalom u poslovnim sistemima u razvoju.


 


Forum je ispred kompanije Manpower dobrom energijom otvorio kolega Damir Nađ, direktor prodaje koji je ujedno i moderirao ovaj događaj.


 


Na temu ključnih šansi i rizika pri prelasku iz malog u srednje pravno lice govorio je gospodin Nebojša Matić, vlasnik i CEO kompanije MikroElektronika.


 


O trendovima domaćih investicija i podršci MSP sektoru ispred Razvojne agencije Srbije govorio je Radoš Gazdić, v.d. direktora.


 


Na panelu koji je usledio, na temu Praktični primeri, šanse i potencijali MSP sektora i konkurentnost lokalnih poslodavaca,  iz svog bogatog iskustva govorili su:


   • Miloš Perović, COO, Termovent

  • Marija Pantelić, direktorka održivosti, Bosis

  • Vladan Buha, Director of People Operations, HTEC Group


 


Sa Milošem Perovićem smo razgovarali o tome kada je trenutak razvoja firme u kome je vlasnik spreman da podeli vlasničku i upravljačku strukturu, kao i o tome koji su stavovi po pitanju zapošljavanja kandidata sa iskustvom i karijernog razvoja radnika.


 


Od Marije Pantelić smo saznali koji su to alati za lokalne kompanije da budu konkurentan poslodavac globalnim kompanijama, kada sektor ljudskih resursa u okvirima MSP sektora spreman za razvoj ka komponenti, popularno nazvanoj P&C i šta zapravo predstavlja održivo poslovanje.


 


Vladan Buha nam je otkrio na koji način globalne kompanije mogu da pruže podršku razvoju lokalnih MSP kompanija, razgovarali smo o razlozima manje fluktuacije koji bi potencijalno iskustveno značili MSP sektoru, kao i o izvorima finansiranja za nove investicije.


 


Nikolina Janković, Regional Assessment and Project Manager, Assert International nam je predstavila case study HR 360° sa idejom da HR rešenja treba da budu usmerena na optimizaciju svake faze životnog ciklusa zaposlenog. Uspešnom transformacijom organizacione kulture kompanije ostvaruju porast profita, rast broja velikih projekata i broja zaposlenih, a alat koji se u tom procesu koristi je Harrison Assessments.


 


Zahvaljujemo govornicima i učesnicima na sjajnoj energiji i produktivnoj diskusiji. Vidimo se naredne godine u još većem broju!


 

01.07.2023

360° HR rešenja

Zakažite sastanak već danas! Pišite nam na sales@manpowergroup.rs

01.08.2023

HR 360° Solutions

Book a meeting today! Contact us at sales@manpowergroup.rs

01.08.2023

Saznajte više o rešenjima u oblasti ljudskih resursa!

Zakažite sastanak već danas putem mejla 📧 hello@manpowergroup.rs