Uloguj se

Deli

Nazad na blog

Održana panel diskusija na temu ROI benefita - Da li je moguće izmeriti povraćaj investicije u benefite zaposlenih?

U utorak, 14. septembra je kompanija Manpower u svojim prostorijama ugostila članove Slovenačkog poslovnog kluba povodom panel diskusije na temu ROI benefita – Da li je moguće izmeriti povrat investicije u benefite zaposlenih?

U saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom i platformom Benefiti.rs organizovali smo panel diskusiju sa ciljem da govorimo o jako važnoj temi, kako za kompanije, tako i za zaposlene, a to je sistem benefita.



Naši govornici su bili Lana Mučalov, Regional Manager for Research, Assert i Luka Babić, Founder, Orgnostic, a panel je moderirao Dušan Vukanović, Co-Founder,  Benefiti.



Prisutni su imali prilike da čuju podatke iz istraživanja koje je sprovedeno o benefitima zaposlenih, koji su to top benefiti koji se donekle očekuju i imaju najveću vrednost za zaposlene, kao i koji indikatori se koriste upravo za merenje povraćaj ulaganja u sistem benefita.


Takođe, govorili smo i o tome šta je potrebno za uspostavljanje uspešnog sistema benefita na obostrano zadovoljstvo kompanija i zaposlenih. Pre svega, adresirali smo problem – a to je nepoznavanje benefita koji im pripadaju od strane zaposlenih, te samim tim i nedovoljna iskorišćenost istih. Zanimljiv podatak je da oko 40% zaposlenih smatra da ne može u potpunosti da iskorsiti benefite koje ima poslodavac pruža, dok više od trećine njih nije upoznato šta sve tačno obuhvata njihov paket benefita. U tom smeru razmišljajući, kompanija bi trebalo da postavi jasne ciljeve i komunikacionu strategiju, pre uspostavljanja sistema benefita.


Razmenjivali smo mišljenja i o značaju analitike i strukturisanja podataka pri uspostavljanju sistema benefita – podaci o poželjnim i korisnim benefitima po različitim kategorijama (senioritet pozicije, godine radnog staža, industrije u kojoj firma posluje...).


Zaključak panela je da produktivnost, angažovanje kao i zadovoljstvo zaposlenih jesu u korelaciji sa sistemom benefita, te da se treba dosta pažnje posvetiti pri definisanju tog sistema.



19.03.2024

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024. godine.

07.03.2024

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR projekte koji su imali širok uticaj na zaposlene, kompanije i lokalnu zajednicu.

27.11.2023

4 STUBA BIZNISA - „Prevlast taktike nad strategijom“

Tradicionalno i ove godine, u hotelu Hilton, održan je panel 4 STUBA BIZNISA: „Prevlast taktike nad strategijom“ u zajdničkoj organizaciji Procredit banke, CBS International, IB Interbilanz i Manpower Srbija.