Uloguj se

Deli

Nazad na blog

Održana panel diskusija na temu ROI benefita - Da li je moguće izmeriti povraćaj investicije u benefite zaposlenih?

U utorak, 14. septembra je kompanija Manpower u svojim prostorijama ugostila članove Slovenačkog poslovnog kluba povodom panel diskusije na temu ROI benefita – Da li je moguće izmeriti povrat investicije u benefite zaposlenih?

U saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom i platformom Benefiti.rs organizovali smo panel diskusiju sa ciljem da govorimo o jako važnoj temi, kako za kompanije, tako i za zaposlene, a to je sistem benefita.Naši govornici su bili Lana Mučalov, Regional Manager for Research, Assert i Luka Babić, Founder, Orgnostic, a panel je moderirao Dušan Vukanović, Co-Founder,  Benefiti.Prisutni su imali prilike da čuju podatke iz istraživanja koje je sprovedeno o benefitima zaposlenih, koji su to top benefiti koji se donekle očekuju i imaju najveću vrednost za zaposlene, kao i koji indikatori se koriste upravo za merenje povraćaj ulaganja u sistem benefita.


Takođe, govorili smo i o tome šta je potrebno za uspostavljanje uspešnog sistema benefita na obostrano zadovoljstvo kompanija i zaposlenih. Pre svega, adresirali smo problem – a to je nepoznavanje benefita koji im pripadaju od strane zaposlenih, te samim tim i nedovoljna iskorišćenost istih. Zanimljiv podatak je da oko 40% zaposlenih smatra da ne može u potpunosti da iskorsiti benefite koje ima poslodavac pruža, dok više od trećine njih nije upoznato šta sve tačno obuhvata njihov paket benefita. U tom smeru razmišljajući, kompanija bi trebalo da postavi jasne ciljeve i komunikacionu strategiju, pre uspostavljanja sistema benefita.


Razmenjivali smo mišljenja i o značaju analitike i strukturisanja podataka pri uspostavljanju sistema benefita – podaci o poželjnim i korisnim benefitima po različitim kategorijama (senioritet pozicije, godine radnog staža, industrije u kojoj firma posluje...).


Zaključak panela je da produktivnost, angažovanje kao i zadovoljstvo zaposlenih jesu u korelaciji sa sistemom benefita, te da se treba dosta pažnje posvetiti pri definisanju tog sistema.18.01.2023

MANPOWER HUNGARY - A NEW MEMBER OF THE MANPOWER REGIONAL GROUP

As of December 15, 2022, Manpower Hungary became the new, sixth, member of the Manpower SEE group. The regional Manpower cluster is richer for another experienced team of about 55 employees and large market potentials.

18.01.2023

Manpower Mađarska - nova članica Manpower regionalne grupe

Manpower Mađarska je od 15. decembra 2022. godine postala nova, šesta, članica Manpower SEE grupe. Regionalni Manpower klaster je bogatiji za još jedan iskusan tim od oko 55 zaposlenih i velikim tržišnim potencijalima.

19.12.2022

Okupili smo IT zajednicu na godišnjem IT Playground događaju

U utorak, 13. decembra u StartIT centru, Manpower kompanija je organizovala godišnji događaj usmeren na IT zajednicu i aktuelne teme u toj industriji.