Uloguj se

Deli

Nazad na blog

Održana panel diskusija na temu ROI benefita - Da li je moguće izmeriti povraćaj investicije u benefite zaposlenih?

U utorak, 14. septembra je kompanija ManpowerGroup u svojim prostorijama ugostila članove Slovenačkog poslovnog kluba povodom panel diskusije na temu ROI benefita – Da li je moguće izmeriti povrat investicije u benefite zaposlenih?

U saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom i platformom Benefiti.rs organizovali smo panel diskusiju sa ciljem da govorimo o jako važnoj temi, kako za kompanije, tako i za zaposlene, a to je sistem benefita.Naši govornici su bili Lana Mučalov, Regional Manager for Research, Assert i Luka Babić, Founder, Orgnostic, a panel je moderirao Dušan Vukanović, Co-Founder,  Benefiti.Prisutni su imali prilike da čuju podatke iz istraživanja koje je sprovedeno o benefitima zaposlenih, koji su to top benefiti koji se donekle očekuju i imaju najveću vrednost za zaposlene, kao i koji indikatori se koriste upravo za merenje povraćaj ulaganja u sistem benefita.


Takođe, govorili smo i o tome šta je potrebno za uspostavljanje uspešnog sistema benefita na obostrano zadovoljstvo kompanija i zaposlenih. Pre svega, adresirali smo problem – a to je nepoznavanje benefita koji im pripadaju od strane zaposlenih, te samim tim i nedovoljna iskorišćenost istih. Zanimljiv podatak je da oko 40% zaposlenih smatra da ne može u potpunosti da iskorsiti benefite koje ima poslodavac pruža, dok više od trećine njih nije upoznato šta sve tačno obuhvata njihov paket benefita. U tom smeru razmišljajući, kompanija bi trebalo da postavi jasne ciljeve i komunikacionu strategiju, pre uspostavljanja sistema benefita.


Razmenjivali smo mišljenja i o značaju analitike i strukturisanja podataka pri uspostavljanju sistema benefita – podaci o poželjnim i korisnim benefitima po različitim kategorijama (senioritet pozicije, godine radnog staža, industrije u kojoj firma posluje...).


Zaključak panela je da produktivnost, angažovanje kao i zadovoljstvo zaposlenih jesu u korelaciji sa sistemom benefita, te da se treba dosta pažnje posvetiti pri definisanju tog sistema.05.05.2022

Obaveštenje o zloupotrebi brenda ManpowerGroup

U cilju preventivne zaštite kandidata i partnera kompanije ManpowerGroup, obaveštavamo Vas i ujedno upozoravamo da određena pravna i fizička lica kontaktiraju kandidate širom regiona i lažno se predstavljaju kao ManpowerGroup koristeći naš globalni brend u cilju ponude poslovnih prilika.

15.04.2022

Human Driven Reshape - prijavite HR praksu koja se izdvaja

Hajde da budemo mediji dobrih HR vesti!

24.03.2022

Snaga liderstva je u stvaralaštvu i deljenju - Godišnji koktel za autore „Pitali smo Stručnjake“ sekcije

U utorak, 22. marta u Domu Jevrema Grujića, kompanija ManpowerGroup Srbija organizovala je koktel veče za autore tekstova sekcije #PitaliSmoStručnjake.