Uloguj se

Deli

Nazad na blog

Održana panel diskusija na temu ROI benefita - Da li je moguće izmeriti povraćaj investicije u benefite zaposlenih?

U utorak, 14. septembra je kompanija ManpowerGroup u svojim prostorijama ugostila članove Slovenačkog poslovnog kluba povodom panel diskusije na temu ROI benefita – Da li je moguće izmeriti povrat investicije u benefite zaposlenih?

U saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom i platformom Benefiti.rs organizovali smo panel diskusiju sa ciljem da govorimo o jako važnoj temi, kako za kompanije, tako i za zaposlene, a to je sistem benefita.Naši govornici su bili Lana Mučalov, Regional Manager for Research, Assert i Luka Babić, Founder, Orgnostic, a panel je moderirao Dušan Vukanović, Co-Founder,  Benefiti.Prisutni su imali prilike da čuju podatke iz istraživanja koje je sprovedeno o benefitima zaposlenih, koji su to top benefiti koji se donekle očekuju i imaju najveću vrednost za zaposlene, kao i koji indikatori se koriste upravo za merenje povraćaj ulaganja u sistem benefita.


Takođe, govorili smo i o tome šta je potrebno za uspostavljanje uspešnog sistema benefita na obostrano zadovoljstvo kompanija i zaposlenih. Pre svega, adresirali smo problem – a to je nepoznavanje benefita koji im pripadaju od strane zaposlenih, te samim tim i nedovoljna iskorišćenost istih. Zanimljiv podatak je da oko 40% zaposlenih smatra da ne može u potpunosti da iskorsiti benefite koje ima poslodavac pruža, dok više od trećine njih nije upoznato šta sve tačno obuhvata njihov paket benefita. U tom smeru razmišljajući, kompanija bi trebalo da postavi jasne ciljeve i komunikacionu strategiju, pre uspostavljanja sistema benefita.


Razmenjivali smo mišljenja i o značaju analitike i strukturisanja podataka pri uspostavljanju sistema benefita – podaci o poželjnim i korisnim benefitima po različitim kategorijama (senioritet pozicije, godine radnog staža, industrije u kojoj firma posluje...).


Zaključak panela je da produktivnost, angažovanje kao i zadovoljstvo zaposlenih jesu u korelaciji sa sistemom benefita, te da se treba dosta pažnje posvetiti pri definisanju tog sistema.10.09.2021

ManpowerGroup #PodržiDobro tim na volonterskoj akciji u bašti mogućnosti

Veoma smo ponosni što smo doprineli jednoj sjajnoj inicijativi koju su podržali Organela i NURDOR, a to je projekat „Bašta može svašta“.

29.07.2021

Održana radionica „Karijerno putovanje jednog prodavca“ za članove ESTIEM LG Belgrade organizacije

U sredu, 28. jula, kompanija ManpowerGroup je u svojim prostorijama organizovala radionicu „Karijerno putovanje jednog prodavca“ za članove ESTIEM LG Belgrade organizacije.

27.07.2021

Otvorene prijave za modul Mladi bez roditeljskog staranja i/ili iz programa u okviru projekta “Poslovna inkluzija”

U toku je drugi ciklus projekta „Poslovna inkluzija“ koji su kompanije ManpowerGroup i Assert pokrenule u cilju osnaživanja teže zapošljivih grupa za tržište rada. Novi ciklus modula Mladi bez roditeljskog staranja i/ili iz programa u okviru pomenutog projekta počinje!