Uloguj se

Deli

Nazad na blog

Početak projekta „Poslovna inkluzija“ – uključi se!

Putem pružanja besplatnog programa za procenu, fokusiranog na snage i potencijale, i organizacijom radionica usmerenih na sticanje dodatnih veština i znanja učesnika projekta, ovaj program promoviše ravnopravnost pri zapošljavanju i doprinosi zapošljivosti učesnicima u programima ovog projekta.

Kompanije Manpower i Assert International su pokrenule projekat „Poslovna inkluzija“ koji ima za cilj da osnaži zapošljivost teže zapošljivih grupa građana/ki Srbije. U okviru projektnih aktivnosti, koje počinju 28. septembra, podrška će biti pružena osobama sa invaliditetom, mladima bez roditeljskog staranja, osobama starosti iznad pedeset godina sa akcentom na nezaposlene koju su proglašeni tehnološkim viškom.


 


Putem pružanja besplatnog programa za procenu, fokusiranog na snage i potencijale, i organizacijom radionica usmerenih na sticanje dodatnih veština i znanja učesnika projekta, ovaj program promoviše ravnopravnost pri zapošljavanju i doprinosi zapošljivosti učesnicima u programima ovog projekta.


 


Na ovaj način, učesnici projekta stiču priliku za unapređenje poslovnih veština koje će im olakšati put ka zaposlenju. Sa druge strane, projektne aktivnosti će biti usmerene i na podizanje svesti poslodavaca o mogućnostima zaposlenja teže zapošljivih grupa.


 


Kompanija Manpower, koja pruža inovativna kadrovska rešenja i Assert International, koja se bavi procenom, razvojem i istraživanjem su do sada podržali mnogobrojne projekte usmerene na inkluziju. Ovaj program, na sistematizovan način, integriše relevatne stejkholdere kako bi učesnici u programima projekta dobili integralnu podršku, počevši od procene i obuke, pa sve do uspostavljanja kontakata sa potencijalnim poslodavcima.


 


 


„Kao jedina kompanija u ovoj oblasti proglašena od strane Ethisphere Instituta za najetičniju kompaniju na svetu, kompanija Manpower, u saradnji sa Assert International, teži da poboljša informisanost lokalne poslovne javnosti o mogućnostima zaposlenja teže zapošljivih kandidata.  Poštujući različitosti, brinući o ljudima i ulozi koju posao igra u njihovim životima, ovim projektom želimo da uskladimo kompetencije osetljivih grupa sa potrebama tržišta rada i time uvećamo verovatnoću njihovog dugoročnog zaposlenja“, izjavio je Aleksandar Hangimana, generalni direktor za Balkan kompanije Manpower.


 


 


Izrazito nam je zadovoljstvo što imamo priliku da putem projekta Poslovna inkluzija osnažimo teže zapošljive grupe građana/ki Srbije za zaposlenje. Organizacijom događaja za učesnike projekta želimo da osnažimo svest o važnosti poslovne inkluzije i ravnopravne šanse za zaposlenje, a takođe da motivišemo i druge predstavnike poslovne zajednice na slične akcije“, rekla je Marija Škrbić Dražić, Coordinator for Community Development & Social Responsibility u Manpower kompaniji.


 


 


Više informacija u vezi sa učešćem u projektu, kako sa aspekta učesnika u programu, tako i sa aspekta partnera projekta možete dobiti putem mejla: inkluzija@manpowergroup.rs.

19.03.2024

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024. godine.

07.03.2024

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR projekte koji su imali širok uticaj na zaposlene, kompanije i lokalnu zajednicu.

27.11.2023

4 STUBA BIZNISA - „Prevlast taktike nad strategijom“

Tradicionalno i ove godine, u hotelu Hilton, održan je panel 4 STUBA BIZNISA: „Prevlast taktike nad strategijom“ u zajdničkoj organizaciji Procredit banke, CBS International, IB Interbilanz i Manpower Srbija.