Uloguj se

Deli

Nazad na blog

POČETAK DRUGOG CIKLUSA PROJEKTA „POSLOVNA INKLUZIJA“- UKLJUČI SE!

Nakon uspešno završenog prvog ciklusa, motivisani započinjemo drugi ciklus projekta “Poslovna inkluzija” sa ciljem da osnažimo zapošljivost teže zapošljivih grupa na teritoriji Republike Srbije.

Do sada smo uspešno podržali osobe sa invaliditetom, mlade bez roditeljskog staranja i osobe starosti iznad pedeset godina, a u narednom ciklusu, pored postojećih, uključujemo i novi modul – Jake žene.


 


Putem profesionalnih radionica usmerenih na sticanje dodatnih veština i znanja učesnika projekta, i programa za procenu, fokusiranog na snage i potencijale, ovaj projekat promoviše ravnopravnost pri zapošljavanju i doprinosi zapošljivosti učesnika.


 


Nosioci projekta su kompanije ManpowerGroup i Assert International koje će učesnicima projekta omogućiti priliku za unapređenje poslovnih veština, a koje će im olakšati put ka zaposlenju. Sa druge strane, projektne aktivnosti će biti usmerene i na informisanje poslodavaca o mogućnostima i benefitima zaposlenja teže zapošljivih grupa. Projekat je podržan od strane Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u okviru programa Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, koji se realizuje uz stručnu podršku GFA consulting group GMbH.


 


„Poštujući različitosti, brinući o ljudima i ulozi koju posao igra u njihovim životima, ovim projektom želimo da uskladimo kompetencije teže zapošljivih grupa sa potrebama tržišta rada i time uvećamo verovatnoću njihovog dugoročnog zaposlenja. Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima gde smo u okviru prvog ciklusa projekta podržali 148 osoba, od kojih je 121 osoba dobila završni izveštaj, odnosno prošla kroz sve faze projekta”, izjavio je Aleksandar Hangimana, generalni direktor i vlasnik za JIE kompanije ManpowerGroup.


 


„Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da putem projekta “Poslovna inkluzija” osnažimo teže zapošljive grupe građana/ki Srbije za zaposlenje, dok organizacijom događaja i informisanjem poslovne javnosti, želimo da podignemo svest o važnosti poslovne inkluzije i ravnopravnih šansi za zaposlenje, a takođe da motivišemo druge predstavnike poslovne zajednice na slične akcije“, rekla je Marija Škrbić Dražić, Coordinator for Community Development & Social Responsibility u ManpowerGroup kompaniji.


 


„Program “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” prepoznao je i aktivno sarađuje sa  privatnim sektorom kao važnim partnerom u zapošljavanju. Izuzetno nam je drago što postoji veliko interesovanje za zapošljavanje teže zapošljivih grupa, što ukazuje na senzibilizaciju o potrebama i uključivanju građana i građanki koji nemaju jednake šanse na tržištu rada. Ovim projektom u fokusu su nam visoko obrazovane Romkinje koje podržavamo da nađu zaposlenje u svojim strukama, što čini ovaj projekat jedinstvenim u portfoliju naših mera.”, izjavila je Danica Belić, projektna menadžerka programa “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”.


 


Kompanije ManpowerGroup i Assert International, osmislile su projekat “Poslovna inkluzija”, sa ciljem da na sistematizovan način integrišu relevatne stejkholdere, kako bi učesnici projekta dobili integralnu podršku, počevši od procene i obuke, pa sve do uspostavljanja kontakata sa potencijalnim poslodavcima.


 


Uskoro više informacija u vezi sa datumima i načinom prijave za učesnike. Za više informacija sa aspekta potencijalnih partnera projekta, možete nam pisati na: inkluzija@manpowergroup.rs. ili posetite sajt Poslovne inkluzije.

05.05.2022

Obaveštenje o zloupotrebi brenda ManpowerGroup

U cilju preventivne zaštite kandidata i partnera kompanije ManpowerGroup, obaveštavamo Vas i ujedno upozoravamo da određena pravna i fizička lica kontaktiraju kandidate širom regiona i lažno se predstavljaju kao ManpowerGroup koristeći naš globalni brend u cilju ponude poslovnih prilika.

15.04.2022

Human Driven Reshape - prijavite HR praksu koja se izdvaja

Hajde da budemo mediji dobrih HR vesti!

24.03.2022

Snaga liderstva je u stvaralaštvu i deljenju - Godišnji koktel za autore „Pitali smo Stručnjake“ sekcije

U utorak, 22. marta u Domu Jevrema Grujića, kompanija ManpowerGroup Srbija organizovala je koktel veče za autore tekstova sekcije #PitaliSmoStručnjake.