Uloguj se

Deli

Nazad na blog

Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“

Kompanija Manpower dobitnik je Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ koju Privredna komora Srbije dodeljuje kompanijama i organizacijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji.

Kompanija Manpower je povodom 70 godina postojanja i 10 godina rada u Srbiji pokrenula program stipendija studenata svih državnih fakulteta, osnovnih i master studija na teritoriji Srbije.



 


Kao interno definisani kriterijumi evaluacije prijava bili su usmereni na akademski uspeh kandidata, njegova nastavna i vannastavna dostignuća i priznanja, kao i socio-ekonomsku situaciju. Za kandidate koji su ušli u uži izbor na osnovu gore navedenih kriterijuma, sprovedeni su stručni intervjui od strane eksperata iz kompanije ManpoweGroup, kako bi se ispitale sve želje i motivi potencijalnih kandidata za stipendiju.


Nakon evaluacije svih gore navedenih parametara definisano je 30 stipendista. Stipendistima je u svakom trenutku na raspolaganju bila stučna pomoć kompanije Manpower u pogledu različitih savetodavnih aktivnosti prilikom unapređenja karijere, traženja odgovarajućeg posla, kao i najnovijih trendova na tržištu rada.



Stipendije se dodeljuju u trajanju od godinu dana. Potpisuje se ugovor sa stipedistom u kome se navodi da stipendista nema bilo kakvih obaveza prema kompaniji i da može da raskine ugovor u bilo kom trenutku. Nakon završetka stipendiranja cilj je usmeren na održavanje dugoročnih odnosa sa mladim talentima, te podrška i pomoć u njihovom daljem profesionalnom razvoju.

19.03.2024

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024. godine.

07.03.2024

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR projekte koji su imali širok uticaj na zaposlene, kompanije i lokalnu zajednicu.

27.11.2023

4 STUBA BIZNISA - „Prevlast taktike nad strategijom“

Tradicionalno i ove godine, u hotelu Hilton, održan je panel 4 STUBA BIZNISA: „Prevlast taktike nad strategijom“ u zajdničkoj organizaciji Procredit banke, CBS International, IB Interbilanz i Manpower Srbija.