Uloguj se

Deli

Nazad na blog

Motivaciono predavanje „Inspiracija kroz život i delo Mihajla Pupina“

U četvrtak, 12. decembra kompanija Manpower organizovala je motivaciono predavanje za svoje stipendiste na temu „Inspiracija kroz život i delo Mihajla Pupina“. Gost predavač je bila Aleksandra Ninković Tašić.

Dobitnici studentskih stipendija „Vidimo talente skrivene u vama“  imali su sjajnu priliku da kroz prizmu života i razvoja Mihajla Pupina upoznaju inspirativnu priču koji motiviše na uspeh.


Aleksandra je sa stipendistima podelila zanimljive činjenice koje ukazuju da je Mihajlo Pupin stigao u Njujork sa 15 godina, nije govorio engleski jezik i bez materijalnih sredstava, ali sa željom da doprinese zajednici. Mnogo godina kasnije postao je blizak prijatelj sa Vudru Vilsonom, bio jedan od osnivača NASA-e, profesor Kolumbija Univerziteta, počasni doktor 18 univerziteta i dobitnik Pulicerove nagrade.  Ovo su samo neki od izvanrednih rezultata i doprinosa koje je iza sebe ostavio Pupin, a lista je dosta duža.


Zahvaljujemo se stipendistima na interesovanju i interaktivnoj diskusiji sa predavačem i Aleksandri na inspirativnom predavanju koje podseća na prave vrednosti u životu i radu.





19.03.2024

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024. godine.

07.03.2024

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR projekte koji su imali širok uticaj na zaposlene, kompanije i lokalnu zajednicu.

27.11.2023

4 STUBA BIZNISA - „Prevlast taktike nad strategijom“

Tradicionalno i ove godine, u hotelu Hilton, održan je panel 4 STUBA BIZNISA: „Prevlast taktike nad strategijom“ u zajdničkoj organizaciji Procredit banke, CBS International, IB Interbilanz i Manpower Srbija.