Uloguj se

Deli

Nazad na blog

Okupili smo IT zajednicu na godišnjem IT Playground događaju

U utorak, 13. decembra u StartIT centru, Manpower kompanija je organizovala godišnji događaj usmeren na IT zajednicu i aktuelne teme u toj industriji.

Smanjenje životnog veka kompanija, brz tehnološki napredak, porast vrednosti intelektualne u odnosu na materijalnu svojinu u bilansu stanja kompanija, virtuelni timovi i velika fluktuacija zaposlenih ukazuju na poslovnu složenost koja je za sve nas nova. Digitalna transformacija je must have, ali se većina kompanija na različite način bori oko njene implementacije.


 


Jedna od novina koju ona donosi je trend uključivanja uključivanje IT profila u proces donošenja strateških odluka, jer IT profili prirodno mogu da “vide tehnički dalje” i jasnije.  Ove promene zahtevaju i promene i prilagođavanje kako tradicionalnih menadžera, tako i IT profila.


 


Takođe, ona zahteva inoviranje procesa i organizacione strukture, osnaživanje digitalne pismenosti tradicionalnih menadžerskih struktura, ali i bolje razumevanje biznisa od strane IT profila kao i njihov upskilling u domenu mekih veštima i upravljanja.


 


Pitamo se: Da li je za „Digital” revoluciju potreban nezavisan „Digital” level („D-level”) menadžment, koji će zajedno sa „C-level” menadžmentom sinhronizovati sve tržišne trendove u efikasnu strategiju i akcije?


 


Na panel diskusiju Liderstvo kroz prizmu „D(igital) level“ menadžmenta pozvali smo:Panel je moderirala naša koleginica Ana Dedeić, IT Talent Acquisition Manager.


 


Naši panelisti su razgovarali o dvosmernoj motivaciji, sa jedne strane - kako menadžere sa tradicionalnim veštinama motivisati da dublje razumeju digitalizaciju i tako unaprede komunikaciju sa IT profilima, a sa druge – šta bi podstaklo IT eksperte na razvoj u domenu upravljanja ljudima, kreiranja strategija i donošenja odluka. Osim toga, diskutovali smo stepen digitalizacije biznisa i uspeh digitalne tranzicije kompanija, regrutaciji IT kandidata, „ljudima bez granica“...


 


Nakon veoma zanimljive diskusije i pitanja publike, imali smo priliku da prezentacijama inovativnih IT rešenja timova učesnika zatvorimo ovogodišnji EmpowerIT projekat i odaberemo pobednika.


 


EmpowerIT izazov pokrenut je u cilju podrške razvoju inovacija i društveno odgovornog poslovanja. Timovi sa FON-a i ostalih fakulteta IT usmerenja takmičili su se u kreiranju inovativnog IT rešenja koje bi humanitarna organizacija Centar za integraciju mladih potencijalna koristila kao alat za prikupljanje novčanih sredstava za obroke korisnika Svratišta za decu. Osim humanog cilja, ovo takmičenje pruža mogućnost studentima IT i biznis smerova da primene i unaprede svoja znanja i veštine kroz rešavanje konkretnih problema. Realizaciju projekta su podržali partneri kompanije Levi9, TPA Srbija, Assert International i advokatska kancelarija Gecić Law. Strateški partneri projekta su Fakultet organizacionih nauka i studentska organizacija FONIS.


 


Pobednik projekta je tim 3 pixels sa svojom Check&Connect aplikacijom.


 


Vidimo se sledeće godine!

17.05.2023

Održan drugi po redu SME forum u Novom Sadu

U utorak, 16. maja u prostorijama Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu organizovali smo drugi po redu SME forum posvećen temama šansi i izazova malih i srednjih preduzeća.

13.03.2023

Tradicionalni koktel sa autorima sekcije #PitaliSmoStručnjake

U četvrtak, 09. marta organizovali smo tradicionalno okupljanje autora tekstova sekcije #PitaliSmoStručnjake u Legatu Petra Lubarde.

18.01.2023

MANPOWER HUNGARY - A NEW MEMBER OF THE MANPOWER REGIONAL GROUP

As of December 15, 2022, Manpower Hungary became the new, sixth, member of the Manpower SEE group. The regional Manpower cluster is richer for another experienced team of about 55 employees and large market potentials.