Login

Share

Back to blog

Panel diskusija “Šta čini Srbiju atraktivnom destinacijom za strane (japanske) investitore?”

U četvrtak, 29. aprila, u hotelu Crystal, kompanija Manpower je u saradnji sa Japanskom privrednom komorom u Srbiji organizovala panel diskusiju na temu „Šta čini Srbiju atraktivnom destinacijom za strane (japanske) investitore?“

Panel je moderirao gospodin Goran Pekez, Director for Corporate Affairs & Communications Adriatica, JTI i predsednik odbora direktora Japanske privredne komore u Srbiji. O Srbiji kao atraktivnoj destinaciji za strane investitore govorili su iz različitih aspekata gospodin Radoš Gazdić, Acting Director, Development Agency of Serbia (RAS), gospodin Aleksandar Hangimana, Managing Shareholder SEE, Manpower i gospodin Takamaso Yano, CEO Mitsubishi Srbija.


 


Ključna tema panela je bila poslovna klima Republike Srbije za investicije. Sa gospodinom Gazdićem smo diskutovali o kontinuitetu investicija u doba Covid-19 krize, projekcijama visine stranih investicija u 2021. kao i o ulaganjima u R&D i domaćim investicijama.


 


Iz perspektive tržišta ljudskog kapitala, gospodin Hangimana je govorio o restruktuiranju regiona u cilju specijalizacije određenih oblasti za specifične poslove, o faktorima koji utiču na motivaciju stranih investitora kao i o profilu kadrova koji je poželjan za japanske kompanije.


 


CEO japanske kompanije Mitsubishi, gospodin Takamasa Yano predstavio je prednosti i izazove investiranja u Srbiji i faktore koji japanske kompanije čine atraktivnim poslodavcima za lokalni kadar u Srbiji.


 


Pozivamo vas da ovu zanimljivu panel diskusiju pogledate u celosti na linku ispod:


19.03.2024

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024. godine.

07.03.2024

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR projekte koji su imali širok uticaj na zaposlene, kompanije i lokalnu zajednicu.

27.11.2023

4 STUBA BIZNISA - „Prevlast taktike nad strategijom“

Tradicionalno i ove godine, u hotelu Hilton, održan je panel 4 STUBA BIZNISA: „Prevlast taktike nad strategijom“ u zajdničkoj organizaciji Procredit banke, CBS International, IB Interbilanz i Manpower Srbija.